Buurtbemiddeling brengt partijen aan tafel, creëert begrip voor elkaars standpunten en stimuleert het zoeken naar een duurzame oplossing.

In ons land wonen we dicht op elkaar. Soms leidt dat tot ergernissen, conflicten en ruzies. Vaak begint het met kleine irritaties. Door niet of niet goed met elkaar te praten, kan het uit de hand lopen. Buurtbemiddeling brengt partijen aan tafel, creëert begrip voor elkaars standpunten en stimuleert het zoeken naar een duurzame oplossing. Dit verbetert het leefklimaat in de straat en in de buurt.


Hoe werkt Buurtbemiddeling?
De bemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers. Juist de inzet van vrijwilligers bepaalt voor een groot deel het succes van Buurtbemiddeling; ze zijn neutraal, spelen geen rechter en vellen geen oordeel. Ze proberen buren die onenigheid met elkaar hebben weer aan de praat te krijgen, zodat ze zelf tot een oplossing komen.

 

Voor wie is Buurtbemiddeling?
Buurtbemiddeling is voor inwoners van Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam die in een conflictsituatie zitten met hun buren. Buurtbemiddeling is gratis, onafhankelijk, neutraal, vertrouwelijk en vrijwillig.

Om wat voor conflicten gaat het?
Geluidsoverlast, tuinerf- afscheidingen, overlast door kinderen of huisdieren, pesterijen, vernielingen, rommel, stank, vuil rond de woning of parkeeroverlast. Buurtbemiddeling is niet voor mishandeling, strafbare feiten, buitensporige agressie, crisissituaties, onenigheid in familiesfeer of met instanties, alcohol, drugs of psychiatrische problematiek.

Zelf buurtbemiddelaar worden
Bent u sociaal, geduldig en onpartijdig? Kunt u met emoties omgaan en goed luisteren? Bent u op zoek naar een leerzame en interessante tijdsbesteding? En/of wilt u iets betekenen voor anderen en bijdragen aan de leefbaarheid van uw buurt of wijk? Wij bieden een professionele training conflictbemiddeling met een certificaat na afloop. Ook wordt u begeleid en ondersteund, en werkt u in een ervaren en enthousiast team van vrijwillige buurtbemiddelaars.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Buurtbemiddeling? Neem dan contact op met de coördinator, T 078 7508900 of mail naar buurtbemiddeling@desocialebasis.nl. Vermeld hierbij uw naamwoonplaats en telefoonnummer.